Mă numesc, Crînganu Andrei, sunt căsătorit cu Emma din 2016, iar din 2020 suntem binecuvântați să o avem pe Abigail.

Împreună cu Emma, suntem aici din anul 2016, am ajuns pentru prima dată trimis în practica de Crăciun  în anul 2015, iar Dumnezeu  mi-a pus pe inima ca la finalul școlii să vin în Călărași.

Aici sunt implicat în slujirea Bisericii Baptiste ,,Sfânta Treime„ din Călărași.

Cu trecerea timpului, am fost binecuvântați să avem botez de 4 ori, iar acest lucru ne-a făcut să ne orientăm către localitatile din jurul orasului. Următoare biserică baptistă se află în Fetești ( 70 km de Călărași). Județul are o populație de 300.000 locuitori, iar orașul reședință 70.000 loc. Pe raza județului Călărași sunt declarați la recensământ sub 100 de credincioși baptiști. Este și județul cu cel mai mic număr de creștini baptiști și nu numai din țară.

In anul 2017, am pornit să facem misiune în localitatea Jegălia (aprox. 30 km de Călărași), acolo unde a existat adunare pană prin anii 1980, acolo plantându-se Biserică încă de prin anii 1920. Acum există un grup omogen de adolescenți și copii cu care ne întâlnim săptămânal. Sper sa putem diversifica slujirea și aici ne rugăm să avem o familie dedicată Domnului și dornică de slujire.

In anul 2018, a existat o oportunitate de a începe ceva și în localitatea Roseți (aprox. 15 km de Călărași) , iar acolo cu implicarea lui Vali și Emilia Biță, este o fundație caritabilă. În cadrul acestei fundații, se fac lecții biblice, programe de școală după școală, programe de aflabetizare și alte proiecte sociale. Însă cel mai important proiect este să se planteze o Biserică în această localitate.

În anul 2019, împreună cu Biserica Baptistă Metanoia Arad, am organizat un VBS pentru orașul Călărași și localitățile Jegălia și Roseți, unde au participat un număr mare de tinerii și copii. În timpul programului din Călărași, un tânăr de 25 de ani, a venit la Cristos, ca apoi el să ducă evanghelia la locul de muncă, unde alți doi colegi au venit la Cristos, iar apoi în familia lui. Soția lui, a venit și ea la Cristos. Ca apoi în anul 2020, să avem botez de două ori.

În anul 2021, am simtit ca este o alta oportunitate pe care o avem de a începe o noua lucrare de misiune în localitatea Rasa (aprox. 25 km de Călărași). Aici anul aceasta, împreună cu Biserica Baptistă Metanoia Arad, am organizat primul eveniment evanghelistic printre adolescenți si copii.

În anul 2022, am organizat din nou VBS-ul, împreună cu Biserica Metanoia, am țintit către patru locații: Călărași, Jegălia, Roseți și Rasa. În toate aceste locații au fost experiențe foarte frumoase și am văzut foarte clar puterea Evangheliei care atinge inimi.

Au fost provocări foarte grele, mai ales în primii 2-3 ani, dar prin toate Domnul a fost cu noi, ne-a binecuvântat și copleșit în moduri în care doar El știe să o facă, El a binecuvântat puținul nostru și l-a înmulțit nespus de mult. El a pus lângă noi oameni, biserici partenere iar împreună am dat o dinamică și o viziune pentru acest loc.

Sunt multe nevoi în care putem fi ajutați și susținuți. Chiar daca distanța este un impediment, cred cu tărie că distanțele spirituale sunt mult mai scurte. Momentele în care cei din Arad, sunt împreună cu noi, aduc așa multă bucurie chiar dacă doar pentru câteva zile. Poate și alte familii care aud despre noi și doresc să ne cunoască să ne viziteze. Un alt mod de a fi implicați împreună cu noi în această zonă a tării ar fi organizarea anumitor programe de evanghelizare sau chiar organizarea de evenimente pentru tineri. Domnul să cerceteze și alte familii care poate chiar să se mute aici, să pornească poate afaceri în această zonă, să creeze locuri de muncă pentru comunitate și în felul aceasta să sprijine lucrarea din această zonă. Chiar daca zona este grea, consider ca este un ocean neexplorat și neexploatat de oportunități si binecuvântări.

Motive de rugăciune:

  • Să putem să realizam un plan pe termen lung cu privire la lucrarea din Rasa, Jegălia și Roseți

  • Să înființăm un centru social pentru orientare profesională și chiar asistență socială pentru persoanele din centrele de copii care ajung la finalul timpului legal de ședere în plasament și care efectiv nu au pe nimeni.

  • Începerea unui program de tineret în cadrul bisericii locale.

  • Lunar organizăm  ligă creștină de fotbal, eveniment prin care spunem Evanghelia celor nemântuiți, Domnul să atingă inimile acestor tineri.

Biserica Sfânta Treime Călărași

Familia CRÎNGANU

ARAD

BISERICA METANOIA

Biserica Metanoia Arad

BISERICA METANOIA

Biserica Metanoia Arad
Biserica Metanoia Arad