Cum să evanghelizăm mai eficient!

cum-sa-evanghelizam1Evanghelizarea (proclamarea veștii bune a mântuirii) trebuie să facă parte din viața fiecărui creștin. Evanghelizarea nu este doar o săptămână pusă deoparte de câteva ori pe an în care ne chemăm prietenii și cunoscuții la biserică pentru a fi expuși la cuvânt. Evanghelizarea trebuie să fie un aspect care este vizibil în viața noastră de zi cu zi, în relațiile pe care le avem la școală, la locul de muncă, cu prietenii și vecinii noștri.

Iată câteva sfaturi care vă pot ajuta în a revitaliza această componentă a vieții de ucenic a lui Isus și vă vor ajuta să fiți mai pro-activi în a câștiga oameni pentru Împărăția lui Dumnezeu.

Rugați-vă pentru necredincioși pe nume

Margaret Thatcher a spus: ”Nu există societate. Există bărbați și femei individuali și există familii ...”. Ce încerca ea să transmită este că trebuie să ne privim unii pe alții ca persoane individuale, nu ca simple componente ale unor instituții sociale.

Chiar dacă simțim compasiune pentru milioanele de persoane care nu îl cunosc pe Isus, nu îi cunoaștem pe toți personal. Mulți dintre noi cunoaștem câteva zeci, alții chiar sute de astfel de persoane, și decât să îi menționăm pe toți împreună sub un numitor comun, mai degrabă ar trebui să începem să ne rugăm pentru ei pe nume. Scrie aceste nume pe o hârtie și roagă-te pentru aceste persoane cel puțin odată pe săptămână.

Fii pro-activ în relații și programează-ți timp cu necredincioșii

Dacă nu faci din interacțiunea cu cei necredincioși o prioritate, viața ta va gravita automat către confortul și comoditatea pe care le oferă biserica. Identifică oameni din afara cercului tău de prieteni credincioși și cu care îți face plăcere să petreci timp. Caută persoane care au nevoie de cineva să îi sprijine în încercările prin care trec. Caută persoane cu care nu ai foarte multe lucruri în comun, dar suficiente pentru a dezvolta o prietenie. Nu trebuie să sacrifici principiile și valorile tale pentru a iubi acești oameni. Este ceea ce ne învață Scriptura: Iubește-L pe Dumnezeu și iubește-ți aproapele.

Nu te retrage din viețile membrilor necredincioși din familie.

Membrii familiei sunt oameni cu care fie că îți place, fie că nu, ai o deja o relație. Tu îi iubești și ei te iubesc, chiar dacă există o diferență de opinie în ce privește credința în Dumnezeu. Nu îi transforma într-un proiect de evanghelizare. Iubește-i ca membri ai familiei tale. Cunoaște încercările lor. Încurajează-i și susține-i. Nu renunța niciodată la ei și, mai presus de orice, roagă-te neîncetat pentru ei și caută să le vorbești despre dragostea lui Dumnezeu.

Iubește-ți vecinii.

Cunoaște-ți vecinii. Ajută-ți vecinii și bucură-te de compania lor. Fii acel ”adeziv” care transformă strada ta într-o adevărată comunitate. Practică ospitalitatea și deschide casa ta vecinilor tăi.

Cultivă locul tău de muncă pentru Împărăție

Majoritatea credincioșilor petrec cel mai mult timp în preajma necredincioșilor la locul de muncă. Munca necesită colaborare cu alte persoane pentru a fi finalizată. Relațiile la locul de muncă sunt adesea mai ușor de dezvoltat decât în familie. Împărtășești mai mult timp și ai mai multe în comun cu ei. Nu te separa de colegii tăi datorită credinței tale.

Nu este nevoie să compromiți valorile tale sau să practici activități nebiblice pentru a câștiga respectul și afecțiunea colegilor tăi, dar trebuie să fii interesat de persoana și viața lor. Ei sunt persoane, nu doar spițe într-o roată din care faceți parte amândoi. Oamenii de la locul de muncă nu sunt doar unelte pentru a completa îndatoririle, ci sunt ființe pe care Dumnezeu le iubește și le dorește pentru Sine.

Începe un nou hobby, preferabil unul care se practică în grup

Modalitățile de relaxare pot fi ”ogoare” extraordinare pentru evanghelizare. Găsește o activitate care te relaxează și te deconectează de responsabilitățile de zi cu zi, dar pe care să o faci împreună cu alte persoane. Este foarte posibil să cunoști oameni provenind din medii diferite, dar care au hobbyul respectiv în comun. Aceasta poate fi baza unei relații ce poate conduce persoana respectivă la Cristos.

Toate aceste sugestii nu garantează că persoanele respective se vor întoarce la Cristos, dar în mod sigur creează oportunități prin care aceste persoane pot fi expuse la Evanghelie, și astfel viețile lor vor fi schimbate pentru eternitate.

info metanoia

serile dialogos dreapta

live

programul bisericii

live

predica din weekend copy

motive de rugaciune

youtube yahoo facebook

line