Dacă trăim prin Duhul, să și umblăm prin Duhul

umblarea-in-duhul”Dacă trăim prin Duhul, să și umblăm prin Duhul”  Ioan 5:25

Am primit Duhul atunci când am crezut în puterea sângelui curs la Golgota. Și El (Duhul), continuă să lucreze și în prezent în viața noastră prin aceeași credință.

În Galateni 3:5, Pavel ridică o întrebare retorică: ”Cel ce vă dă Duhul și face minuni printre voi, le face oare prin faptele Legii, sau prin auzirea credinței?” Răspunsul este evident: ”Prin auzirea credinței.” De aceea, am primit Duhul pentru prima dată, și Duhul lucrează în continuare în noi, prin intermediul credinței. Duhul nu poate realiza nici o lucrare în noi fără credință.

Mai mult decât atât, Cuvântul ne învață să dorim puterea Duhului Sfânt în viețile noastre. Trebuie să chemăm puterea Duhului în viețile noastre, în familile noastre, în bisericile și orașele noastre. Astfel de rugăciuni sunt o mireasmă plăcută lui Dumnezeu. Domnul Isus însuși spune: ”... Tatăl vostru din ceruri va da Duhul Sfânt celor ce I-L cer!” (Luca 11:13).

De multe ori însă, Duhul nu poate lucra în viețile noastre la adevărata măsură a puterii Lui, pentru că credința noastră în promisiunile lui Dumnezeu este mică. Și promisiunile lui Dumnezeu nu sunt limitate doar la dăruirea Duhului Sfânt. Promisiuni precum cea din Filipeni 4:6: ”Nu vă îngrijorați de nimic, ci, în orice lucru, aduceți cererile voastre la cunoștința lui Dumnezeu, prin rugăciuni și cereri, cu mulțumiri.”

Acesta este lucrul care lipsește din viața atâtor creștini care caută puterea Duhului Sfânt în viața lor. Duhul lucrează prin intermediul credinței – o credință nu doar în câteva promisiuni, ci o credință în persoana lui Dumnezeu și în planul Lui cu privire la viitorul nostru aici pe pământ, și în eternitate în prezența Sa divină.

info metanoia

serile dialogos dreapta

live

programul bisericii

live

predica din weekend copy

motive de rugaciune

youtube yahoo facebook

line