Gânduri după DIALOGOS (MIHAIL NEAMȚU)

civilizatia-iubiri-afterÎn cadrul ultimei seri Dialogos am avut bucuria să îl ascultăm în 21 februarie pe domnul Mihail Neamțu. Cartea de vizită a domniei sale este impresionantă: licențiat în teologie și filozofie, doctor în teologie, fondator de partid politic, persoană publică. Dincolo însă de notorietatea domnului Mihail Neamțu, de studiile impresionante și de cultura vastă am descoperit omul iubitor de Dumnezeu, omul smerit a cărui dorință evidentă nu a fost aceea de a epata, ci de a fi înțeles în chemarea sa la dragoste de Dumnezeu și la iubire unii pentru alții.

Pornind de la pilda talanților (din evanghelia după Matei 25: 14-30) ne-a adus aminte de dragostea Dumnezeului nostru care a împărțit daruri tuturor după înțelepciunea Sa. Răspunsul creștinului ar trebui să fie recunoștința față de Dătător și dedicarea pentru înmulțirea cu hărnicie a acestor daruri spre creșterea sa și binecuvântarea comunității din care face parte. Adevărata dragoste de Dumnezeu nu e leneșă, nici nu se complace într-o cunoaștere superficială a Celui prea Înalt, ci întreabă, se străduiește și muncește. Talanții nu se înmulțesc când sunt ascunși în în pământ, și va veni vremea în care vom fi întrebați ce am făcut cu darurile încredințate.

Aș încheia cu rezumatul făcut chiar de domnia sa pe pagina personală de Facebook:
“Sunt dimineți când ne putem trezi mai recunoscători pentru darul vieții și pentru toți talanții moșteniți de la strămoși, din străfunduri de existență și miracol genetic: sănătate, inteligență, putere fizică, frumusețe, abilități practice, ureche muzicală.

Tot ce inundă forul nostru lăuntric ca șuvoi al creativității e, de fapt, un dar (și un test ascuns). Trebuie doar să șlefuim zilnic diamantul, să împărtășim, să fim trezi, smeriți, atenți, receptivi și mereu în lucrare.
Cum? Păstrând conștiința sfârșitului - sentimentul că, la capătul drumului, ne așteaptă o mare Evaluare Generală. Nu vom fi judecați după numărul talanților primiți, ci după efortul depus la înmulțirea lor.

O săptămână frumoasă vă doresc!“ 

(sursa: https://www.facebook.com/mihail.neamtu?fref=ts)

info metanoia

serile dialogos dreapta

live

programul bisericii

live

predica din weekend copy

motive de rugaciune

youtube yahoo facebook

line