Serile Dialogos - Creierul, o amprentă divină!

Duminică, 6 decembrie 2015, ora 18:00 - în cadrul Serilor Dialogos
 
INVITAT:
Profesorul universitar Voicu Tudorache este Șeful Clinicii de Pneumatologie din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” și șeful disciplinei Pneumologie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara. Este autor a 15 cărți de specialitate, precum și a unui tratat premiat de Academia Română. Credincios creștin declarat, slujește constant prin darul de învățător în vestirea Cuvântului atât în bisericile evanghelice, cât și la conferințe naționale și internaționale.

Tema prelegerii de la Serile Dialogos este: Creierul, o amprentă divină! Decodificarea limbajului divin la nivelul creierului.

Un fragment dintr-o meditație a invitatului nostru despre drumul lui spiritual:

M-am născut la Iași, unde am traversat experiența Liceului și a Facultății de Medicină. Viața socială și cea profesională au decurs sub aura succesului, în timp ce viața interioară a fost zbatere, frustrare și rușine. Zorii au apărut în 1984 când, după o lungă și ardentă căutare, m-am hotărât să-mi definitivez poziția și angajamentul. Ulterior, am avut un drum sinuos, cu multiple tatonări, dar pe un fond de crescândă convingere și adâncă mulțumire. Mi-a fost dat (mă întreb și acum: De ce mie?) să întâlnesc oameni pe multe meridiane, să asist la evenimente (unele șocante!), să trec ca vântul pe poteci neumblate unde a trebuit să iau decizii radicale etc. - toate acestea țesând în mine uimire, perplexitate, teamă sfântă, admirație și o palidă înțelegere despre ce și cum este „Cel ce este”. Unul dintre darurile cele mai mari pe care le-am primit cu aceste ocazii este că nu mă bântuie îndoiala cu privire la EL, ci, uneori, doar îndoielile cu privire la ce și cum pot înțelege desfășurarea intervențiilor Proniei Divine.

 

 

 

info metanoia

serile dialogos dreapta

live

programul bisericii

live

predica din weekend copy

motive de rugaciune

youtube yahoo facebook

line