Dragostea alungă teama


Duminica 23 august 2015, ora 10:00 vom auzi mărturia fratelui Nathan Basaly din Egipt

Natan

Fratele Nathan s-a născut în Egipt. Tatăl său a fost profesor, dar în urma chemării lui Dumnezeu şi-a părăsit profesia pentru a sluji ca păstor. Tatăl lui Nathan a început slujirea într-un sat din sudul Egiptului unde mulți oameni l-au primit pe Isus ca mântuitor. Când Nathan era copil a fost martor la un atac incredibil asupra tatălui său, un pastor creștin într-o țară majoritar musulmană. După moartea tatălui său în urma acestui atac, Nathan a jurat că își va răzbuna tatăl. Următorii cinci ani Nathan a trăit cuprins de mânie și dorința de răzbunare. Dar când Nathan avea 11 ani Isus i s-a descoperit, l-a eliberat de amărăciune și ură, și i-a umplut inima cu pace, dragoste și iertare.

Fratele Nathan a absolvit universitatea obţinând diploma de medic veterinar, dar a urmat chemarea pe care Dumnezeu a pus-o pe inima lui şi și-a lăsat slujba în 1986 pentru a urma cursurile New Life Bible School din Noua Zeelandă. După finalizarea studiilor, s-a întors în Egipt pentru a începe lucrarea. A întâlnit-o pe soția lui în 1988, în 1989 s-au căsătorit şi au trei copii.

Acum Nathan slujește atât în satul unde tatăl său a fost atacat cât și în multe alte sate şi oraşe din Egipt și Orientul Mijlociu. Datorită relației sale de lungă durată cu bisericile evanghelice și coptice, Nathan lucrează pentru a ajuta lucrătorii, familile și bisericile lor care au avut de suferit în timpul crizei permanente din ţările lor.

 

info metanoia

serile dialogos dreapta

live

programul bisericii

live

predica din weekend copy

motive de rugaciune

youtube yahoo facebook

line